Добър вечер, с родителите ми попаднахме в малко трудна ситуация във връзка с болнични. Баща ми е опериран 3 пъти за мин. година което довежда до изполаване на всичките полагащи се 180 дни болнични(наведнъж),а както изглежда е с допълнителни 19 дена напред. При посещение в НОИ ни беше казано,че трябвало да се издаде някакъв документ от болницата,в която се е лекувал (Пирогов),отделно е пропуснал да се яви на комисия за ТЕЛК насрочена през декемви мин. година,за която не е бил осведомен съответно е изпуснал.
Проблемите ни са два-единия е,че трябвало да се издаде някакъв протокол за ТЕЛК(имало промяна в закона или нещо от сорта) но изглежда никой не знае за какво става въпрос.Втория ни проблем е,че Пирогов твърдят,че документа за болничните не се бил издавал от тях. Не сме и съвсем сигурни след като някак си е надвишил полагащите се 180 дни болничен за мин. година какво ще правим в момента.
Имаше усложнения при смяна на тазобедрена става и беше пуснат от болница преди броени дни и ще има нужда от още престой у дома. Моля за някаква ориентировъчна информация,тъй като институциите не са особено полезни...